RISKUTBILDNING 2

Risktvåan

Syftet med risktvåan är, att du ska få känna på både dina egna begränsningar och bilens begränsningar när det kan vara halt.

Upplägg

Risktåan börjar kl 07:00. Det är för att vi ska hinna köra landsväg, och sedan köra i Umeå innan vi åker till banan. Vi är oftast två elever i övningsbilen och vi varvar körpassen under hela dagen.

Vi brukar köra ca tre timmar i Umeå och då får du känna på hur det är att köra i en främmande ort med mer trafik. Har du övat hur man ska "tackla" olika trafiksituationer, och lärt dig rutinerna vid t ex cirkulationsplatser, körfältsbyten m m, så kommer du att uppleva, att det inte är svårt att köra i större orter.

Det är en trevlig dag med många nya intryck och känslan efter halkbanedagen är mycket positiv. Vi lovar att du har fått mer "skinn på näsan" efter halkbanedagen.

Kostnad

Kostnaden för Risktvåan är 3 700 kr. Då ingår avgiften till banan på 2 700 kr (inkl lunch) och övningskörningarna under hela dagen på 1 000 kr, men då har du övningskört i många timmar med trafiklärare.

Betalning på 3 700 kr ska göras innan du åker till Risktvåan.

Bankgiro 5310-3990  eller  Swish 123 257 06 87.

Mer information om halkbanan får du om du anmält dig och loggat in på vår teoricentral.