RISKUTBILDNING 2

Risktvåan

Syftet med halkbanan är är att du ska få känna på både dina egna begränsningar och bilens begränsningar när det är halt väglag.

Upplägg

Halkbanedagen börjar kl 07:00. Det är för att vi ska hinna köra landsväg, och sedan köra i Umeå innan vi åker till halkbanan. Vi är oftast två elever i övningsbilen och vi varvar körpassen under hela dagen.

Vi brukar köra ca tre timmar i Umeå och då får du känna på hur det är att köra i en främmande ort med mer trafik. Har du övat hur man ska "tackla" olika trafisituationer, och lärt dig rutinerna vid t ex cirkulationsplatser, körfältsbyten m m, så kommer du att uppleva, att det inte är svårt att köra i större orter.

Det är en trevlig dag med många nya intryck och känslan efter halkbanedagen är mycket positv. Vi lovar att du har fått mer "skinn på näsan" efter halkbanedagen.

Kostnad

Kostnaden för halkbanedagen är 3 850 kr. Då ingår avgiften till halkbanan på 2 850 kr (inkl lunch) och övningskörningarna under hela dagen på 1 000 kr, men då har du övningskört i många timmar med trafiklärare.

Mer information om halkbanan får du om du anmält dig och loggat in på vår elevcentral.